Szigetszentmiklóson változik a zöldhulladék elszállítása

SZIGETSZENTMIKLÓS TELEPÜLÉSEN VÁLTOZIK A ZÖLDHULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA! 

Tisztelt Ügyfelünk!

 A Dél-Pest Megyei Régióban a közszolgáltató ÉTH NKft.-vel szerződésben álló komposztáló üzemek Társaságunktól nem veszik át a zsákban gyűjtött zöldhulladékot csak és kizárólag abban az esetben, ha az biológiailag lebomló zsákban került elhelyezésre.

Fentiek, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet előírását figyelembe véve módosult a helyi önkormányzati rendelet.

2020. április 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni.

Társaságunk Szigetszentmiklós Város területén, a helyi önkormányzati rendeletben szabályozottak alapján, 2020. évben az alábbi módokon biztosítja a háztartásokban keletkező zöldhulladék elszállítását: 

 • május 1. és október 31. közötti időszakban, havonta egyszer az alábbi szombati napokon: 

 • május 16.

 • június 13.

 • július 11.

 • augusztus 8.

 • szeptember 5.

 • október 3.

 Április és november hónapokban előre meghirdetett héten a rendes hulladékszállítás napján ( ARIES Kft. honlapjáról beollózva)

2020. évi házhoz menő díjmentes zöldhulladék begyűjtés várható időpontjai:

 • Tavaszi begyűjtés: Szigetszentmiklós 2020. április 11. és 14-től 17-ig (a rendes hulladékszállítás napján)
 • Őszi begyűjtés:           Szigetszentmiklós     2020. november 25-től 29-ig (a rendes hulladékszállítás napján)
  • Szigethalom               2020. november 9-től 13-ig (a rendes hulladékszállítás napján)
  • Halásztelek                2020. november 28. (szombaton)

A tavaszi, illetve az őszi házhoz menő zöld hulladék begyűjtésekor a szállítási ütemterv alapján, a rendes szemétszállítási napon, a kuka mellé kell kihelyezni a zöld hulladékot.  Fontos, hogy  a kötegek, kibírják a kézi rakodást.

Ömlesztett állapotban kihelyezett zöld hulladékot cégünk nem szállít el!

A zsákolható zöldhulladék elszállítása kizárólag az „ARIES” NKft. ügyfélszolgálatán és a cégünkkel szerződésben álló üzletekben forgalmazott biológiailag lebomló, átlátszó, zöld színű Aries felirattal rendelkező, 110 liter űrtartalmú biohulladék gyűjtő zsák alkalmazásával történik. Továbbá az ágakat, gallyakat egy méteres darabokban kötegelve kérjük kihelyezni. A zöldhulladékot a szállítás napján legkésőbb 6:30 óráig kell az ingatlan elé kihelyezni.

 Ügyfeleink részére Szigetszentmiklós Város Önkormányzat 2020. évben egyszeri alkalommal, díjmentesen biztosít 2 db/háztartás mennyiségben biohulladék gyűjtő zsákot, melyet Társaságunk juttat el a lakossághoz, a tavaszi házhoz menő gyűjtés előtti héten (április 6-tól 10-ig).  A további zsákok az „ARIES” NKft. ügyfélszolgálati irodájában és a vele szerződésben álló üzletekben díj megfizetése ellenében igényelhetőek. A biohulladék gyűjtő zsák bruttó díja 180 Ft/db.

 A jogszabályi változás miatt bevezetett új, biológiailag lebomló zsákok anyaga más, környezetkímélőbb mint a „hagyományos” zsákoké, ezért kérjük:

 • ne terhelje túl, mert könnyebben elszakadhat, a nagyobb gallyakat ne a zsákba tegye, hanem kötegelve a zsákok mellé

 • ne vásároljon indokolatlanul nagy mennyiségben a zsákokból, hogy ne következzen be idő előtt (a lebomló tulajdonság miatti) minőségromlás. A biológiailag lebomló zsákokban két hónapig lehet tárolni a zöld hulladékot. 

A zöldhulladék gyűjtésére alkalmazható biológiailag lebomló zsákok forgalmazása 2020. április 3-tól történik. Ügyfélszolgálati irodánkon nyitva tartási időben a zökkenőmentes zöldhulladék gyűjtés biztosításának érdekében a koronavírus miatt szüneteltetett kiszolgálást egy ügyfélszolgálati helyen biztosítjuk, de kizárólag a biológiailag lebomló zsákok átvétele céljából, az előírt védőfelszerelésben (kesztyű és maszk).

 Közreműködését előre is köszönjük.   

ARIES” Nonprofit Kft.

Szóljon hozzá!