PET gyűjtőzsák használata, papírhulladék

Tisztelt Lakók!

Felhívom szíves figyelmüket, hogy az “átlátszó, 120 literes, sárga színű felirattal ellátott zsákban kizárólag PET, HDPE és fém italos doboz hulladék helyezhető el. A Szolgáltató a szelektív műanyag és fém hulladékok zsákos begyűjtését kéthetente a háztartási hulladék begyűjtésének napján végzi”, minden páratlan héten. A lakótelepen járva több helyen láttam műanyag zacskókkal, ételes, vajas dobozzal teletömött zsákokat. Ezeket a szolgáltató nem viszi el! Hetekig hányódnak a kukák környékén, amíg valaki ki nem dobja a nagy kukákba. vagy el nem szállíttatom ( ez a szövetkezetnek pénzbe kerül)

A papírhulladékot is csak havonta egyszer, a közleményben megadott héten viszik el. A papírdobozokat felesleges kirakni két héttel az elszállítás előtt, mert addigra szétáznak és ocsmány látképet képeznek a kukák környékén. A papírhulladék kihelyezésének is vannak szabályai: “az átlátszó, 60 literes, kék színű felirattal ellátott zsákban vegyes papír hulladék helyezhető el. A kartonpapírt a zsákok mellé, kötegelve lehet elhelyezni úgy, hogy az ne szóródjon szét. A zsákos vegyes papír és a mellé elhelyezett kötegelt kartonpapír hulladék elszállítása havonta egyszer történik.” Nyilván ehhez hozzátartozik, hogy a göngyölegből a papírt és polisztirolt ki kell szedni.

Megkérek minden jóérzésű és szabálykövető lakót, hogy aki a fentiekkel ellenkező magatartást észlel, bátran tegye szóvá, és hivatkozzon a szabályokra. Mindannyiunk érdeke, hogy megpróbáljunk rendet, tisztaságot tartani, de ez csak közös fellépéssel lehetséges. Ez különösen fontos az ünnepek idején, mert rengeteg csomagolóanyag kerül a tárolók mellé.

Szóljon hozzá!