Mi legyen a pálya sorsa?

Az írásbeli szavazás egyértelműen kifejezte, hogy a pályát nem kívánják a lakók parkolásra használni. Ezzel egyidejűleg felmerül a kérdés: hogyan tovább, mi legyen a pálya sorsa?

Meglehetősen szembetűnő, hogy – mióta az idegeneket kizártuk – a pályát kevesen használják focizásra, így kihasználtsága ebből a szempontból szinte nullára csökkent. A pálya kerítését azonban továbbra is fenn kell tartani. Ideje lenne egy alapos lakatos javításnak, és festésnek, amelynek várható költsége azonban 800 000 – 1 millió forint lenne.

Hogyan lehetne csökkenteni a fenntartási költségeket, ugyanakkor növelni a terület kihasználtságát?

Felmerült bennem a gondolat, hogy a pályát más népszerű tevékenységre is lehetne használni, amihez nem kell 3 méteres kerítés, és nem kell feltétlenül elhatárolni a játszótértől. Ilyen például a pingpongozás. Mi lenne, ha felállítanánk két kültéri asztalt, köré néhány padot, a sarokba egy kellékes házacskát. Máris megvan a hely, az eszköz a mozgáshoz: gyerekeknek, nagypapáknak, nagymamáknak. Nem igényel komolyabb fenntartást, csak a labda, ütők, háló raktározását, kiadását-bevételét kell megoldani. És máris mehet a belső kerítés! A pingpong labda nem fog senkiben kárt tenni, nem kell kerítés! Lebontása egyszeri költség, ha jól sikerül, talán a vasanyag áráért meg is lehet oldani. Az asztalok mellé bőven elfér egy bográcsoló, szalonnasütő hely, egy több személyes szaletlivel. Vagy egy tekepálya vagy ……….. biztosan sok ötlet van még!  Ha meggondolom, az egész ki is jönne a felújítás költségéből!!!

Talán ki lehetne alakítani egy olyan környezetet, ami egy kicsit összehozná a régi szövetkezeti tagokat egymással, gyerekeiket és unokáikat az új generációs tagokkal.  Pingpongozni mindenki tud!!?  Mehet egy sör-virsli meccs?

Ön mit gondol erről?

4 hozzászólás

 1. Viglásiné Németh Margit dátum 2019-08-28 10:10

  A többség akaratát elfogadom, a labdát, ütőt hozza magával aki igénybe kívánja venni, . A közös eszközök kezelése felelős személy beállításával látszik megoldottnak, ezt költségesnek látom.
  Nem tudom bográcsozó lehetőségre volna-e igény, az általában baráti – csládi körben élvezetes, mikor- ki vegye igénybe? Nem biztos, hogy életképes az ötlet, de ha igen nem ellenzem.
  A játszótér fenntartása ennyi költséggel és ilyen felszereltséggel nem alkalmas tartalmas időtöltésre. A városi játszóterek látogatottabbak.
  Pályázattal nem lehetett volna már kórszerű játszóteret kialakítani?

  • Budai László dátum 2019-08-28 16:14

   Már a második évben pályáztunk, sajnos sikertelenül. A közelgő választások ürügyén az önkormányzati képviselőtől igyekszünk támogatást szerezni.

 2. Potoczkiné dátum 2019-08-28 10:24

  Nagyon jó ötlet! Támogatom!

 3. Szalontai Ágnes dátum 2019-08-28 16:27

  Nem is tudom, hogy miért lepődünk meg, hogy a játszótér üres. Nos ez nem igazán játszótér. Nagyon sok itt lakónak van kis unokája, s örvendetes, hogy kisgyerekesek is költöztek a telepre. Talán kellene venni egy két eszközt, ami alkalmassá tenné a szabadidő eltöltésére. Gondolok itt mászókára, mérleghintára, stb.stb. amelyek ára 115.000-135.000 között van. Ha lakásonként a közös költségből éves szinten 5.000.- Ft -ot erre szánnánk, az 184×5000 = 920.000.- Ft, amiből talán már lehetne valamit kezdeni, s használhatóvá tenni. A focipályára vonatkozó ötlet jó, s annak is elviselhető a költsége.

Szóljon hozzá!