Megismételt zárszámadó közgyűlés május 28. – június 11. éjfélig

Megkezdődött az elektronikus eszközökkel tartandó 2019. évi megismételt zárszámadó közgyűlés! Hozzászólásaikat és szavazataikat a szavazás oldalon fogadjuk a tájékoztató levélben foglaltaknak megfelelően. Akinek volt hozzászólása a sikertelen közgyűléshez, és szeretné megismételni, a “szavazás” oldalon megteheti. Kérem, mindenki szíveskedjen szavazni a határozati javaslatokról, ne hagyja senki, hogy mások döntsenek helyette!

6 hozzászólás

 1. Dornbach Péter dátum 2020.05.29. 16:46

  Tisztelt Lakótársak!
  A nagyobb terjedelem miatt a hozzászólásomat elküldtem az igazgatósághoz, azzal a kéréssel, hogy nyilvánosságra hozva kerüljön fel a “kapcsolódó dokumentumok” közé.

  Dornbach Péter 2. Budai László dátum 2020.05.29. 19:02

  Tisztelt Dornbach Péter, Lakók!

  A kérésnek eleget tett az igazgatóság. A hozzászólás a “Beszámoló” menüpontra kattintva, a ” Kapcsolódó dokumentumok” alatt olvasható. A dokumentum teljes terjedelmében jegyzőkönyvbe kerül. 3. Ambrózyné Papp Ildikó dátum 2020.05.31. 09:58

  Kedves Péter! Tisztelt Lakótársak!
  Péter lényegi mondandójával teljesen egyetértek. A lakóközösség passzivitása siralmas tény, ezen változtatni szükséges. Sajnos a rendkívüli helyzet megakasztotta az elképzelés megvalósulását, de remélhetőleg hamarosan valóra válik.
  Az online közgyűlés részvételi aránya is tükrözi a nemtörődömséget (tisztelet minden kivételnek!), személy szerint én bizakodó voltam az 50% körüli elérésben. Sajnos nem így alakult.
  A felügyelő bizottsági beszámolónak nem az a célja, hogy az FB minden mozzanatát közhírré tegye. Az FB-nek sok olyan tevékenysége, közreműködése van, amiről nincs tudomása a köznek, de ez nem baj, ettől még segítőkészen állt a problémák megoldásához. Az igazgatósági tag pótlásában is közreműködött, ötletelt, bár kevés sikerrel, tekintettel a lakók inaktív hozzáállására.
  A közösségi célok megvalósítása a közösség részvétele nélkül szinte lehetetlen. Ezen kellene változtatni. Szerencsére van egy pár aktív lakó, akik pozitív példája remélhetőleg meggyőző tud lenni.
  Ezúton is szeretném MEGKÖSZÖNNI MINDENKINEK, aki bármilyen formában tett a szövetkezetünkért, a saját lépcsőházáért, s remélem, hogy egyre nagyobb lesz a névsor.
  Tisztelettel:
  Ambrózyné Papp Ildikó – FB tag 4. Budai László dátum 2020.05.31. 11:57

  Kedves Ildikó, Péter! Tisztelt Lakók!

  Egyetértek Dornbach Péter “Lakókóközösség” címszó alatt tett megállapításaival. Kiegészíteném azzal, hogy az itt lakók egy része valamiféle tudathasadásos állapotban van amikor magukat, mint lakókat és a “szövetkezetet” ,mint önálló szervezetet képzelik el, és szétválasztják a kettőt. A szövetkezet mi vagyunk, azoknak a lakóknak a közössége, akik itt élnek. A lakókóközösség érdekeinek képviseletét maguknak a lakóknak kellene ellátnia, közösségi döntéseket kellene hozniuk, és persze elfogadniuk. Javaslatokat és elvárásokat kell megfogalmazniuk az igazgatóság részére a működéssel kapcsolatban. De mi történik, ha a közösség passzív? A szövetkezetnek akkor is működnie kell! Az igazgatóság kénytelen önmaga mérlegelni és döntéseket hozni, arra a kevés véleményre hagyatkozva, amit néhány felelősen gondolkodó tag a tudomására hoz. Csaknem egy éve távozott KIss Attila igazgatósági tag – jókora űrt hagyva maga után -, azóta sem “találtunk” új igazgatósági tagot. Az igazgatóság a tisztség betöltésére több esetben hírdetett a honlapon, írásban felhívást intézett a lakóközösség felé. Az Fb. segítségével több – a feladat betöltésére alkalmas tagot – megkeresett, kevés sikerrel. Eddig egyetlen Önjelölt adta le jelentkezését. Az útbizottság működését azért függesztette fel az igazgatóság, mert pont azt a funkcióját nem töltötte be, amire hivatott lett volna: ti. minden épület képviselje közvetlen környezetének érdekeit az útalap felhasználására vonatkozóan. Összesen 2-3 lépcsőház tagja vett részt az üléseken, amely alapján közösségi érdekvélemény kialakítása lehetetlen volt. Dornbach Péter aláhúzott végkövetkeztetése helytálló és tükrözi a jelenlegi helyzetet. A szavazással kapcsolatos hozzáállás, a hozzászólások alacsony száma is ezt támasztja alá. Fogalmam sincs, hogy’ lehetne változtatni a helyzeten, de meg kellene értenie minden lakónak, hogy sorsukrók mások fognak dönteni, ha passzívan távol maradnak a véleménynyilvánítástól.
  Csatlakozom Ambrózyné Papp Ildikó hozzászólásához: köszönet és tisztelet azoknak, akik bármi keveset is tettek szövetkezetünkért, közvetlen környezetükért.

  Budai László, szövetkezet elnöke 5. Nagy Imre dátum 2020.06.11. 16:28

  Tisztel Olvasó!

  A nagyobb terjedelem miatt a hozzászólásomat pdf formátumban elküldtem az igazgatósághoz, azzal a kéréssel, hogy nyilvánosságra hozva kerüljön fel a “kapcsolódó dokumentumok” közé.

  Köszönettel

  Nagy Imre tag  • Budai László dátum 2020.06.12. 10:50

   Tisztelt Nagy Imre!

   Hozzászólását megjelenítette a “szavazás” oldalon teljes terjedelmében, ezért nincs értelme feltenni a kapcsolódó dokumentumok közé.

   Üdvözlettel:
   Budai László